هر آن چه باید از جام جهانی فوتبال زنان بدانید، جای خالی دختران ایران

هر آن چه باید از جام جهانی فوتبال زنان بدانید، جای خالی دختران ایران به گزارش لوازم ورزشی جماران نوشت: تیم فوتبال زنان ایران تاكنون در مسابقات جام جهانی حضور نداشته است.



فارغ از همه هیاهوهای ورزش دنیا، در كشور برج ایفل و دقیقا جایی كه جلیقه زردها دنبال خواسته های شان می گردند حالا این میزبانی از جام جهانی زنان است كه فرانسه را در راس اخبار دنیا قرار داده است. سال 1991 بود كه بعد از كشمكش های فراوان سرانجام فیفا یك تصمیم بزرگ گرفت. دقیقا 60 سال بعد از آنكه جام جهانی مردان پانزدهمین دوره خودش را تجربه می كرد اولین جام جهانی زنان هم برگزار گردید. در ابتدا واكنش ها متفاوت بود. استقبال زیادی نمی شد و حتی در همان ابتدا زمزمه های آزمایشی بون این جام به گوش می رسید تا اگر به سرانجام نرسید ریشه اش برای همیشه خشكانده شود، اما همه چیز در حد همان حدس و گمان های اولیه باقی ماند تا امروز كه فرانسه میزبان جام جهانی است، این مسابقات پر بازدید ترین رویداد ورزشی زنانه جهان لقب بگیرد. رویدادی كه اگر چیزی بیشتر از جام جهانی مردان نداشته باشد، كمتر ندارد با ظرافت های خاص خودش حواس میلیون ها بیننده در جهان را به خودش جلب كرده است.
*چین، اولین میزبان
چینی ها حالا می توانند به این افتخار كنند كه میزبان اولین جام جهانی فوتبال زنان بوده اند. مثل اروگوئه كه شاید تا سال ها سال بعد فوتبال مردانش در جام جهانی قهرمان نشود، اما هر بار كه تب این رقابت ها داغ می شود نام كشور آنها هم به میان می آید كه اولین میزبان از بزرگترین تورنمنت فوتبالی جهان بوده اند. هر چند كه چینی ها مثل اروگوئه خوش شانس نبودند تا در خانه خودشان قهرمان شوند.آنها در نخستین دوره بازی فینال را به آمریكا واگذار كردند.
آمریكا پر افتخارترین تیم جهان
زنان آمریكایی پرافتخاترین فوتبالیست های حاضر در جام جهانی هستند.آنها علاوه بر اینكه سه بار عنوان قهرمانی را به دست آورده اند یك مرتبه نایب قهرمان شده اند و در كارنامه شان سه مقام سومی هم دیده می شود. این در شرایطی است كه از سال 1991 تا به امروز 7 بار جام جهانی زنان برگزار شده است و آمریكایی ها در هر دوره آن یك افتخار كسب كرده اند.
*میزبان ها و قهرمان ها
در هفت دوره ای كه جام جهانی زنان برگزار شده است 4 كشور موفق به كسب عنوان قهرمانی شده اند و 5 كشور هم میزبان این تورنمنت مهم بوده اند.
سال 1991: آمریكا قهرمان شد. چین میزبانی را برعهده داشت.
سال 1995: نروژ قهرمان شد. سوئد میزبانی را برعهده داشت.
سال 1999: آمریكا قهرمان شد. این كشور میزبانی را هم برعهده داشت.
سال 2003: آلمان قهرمان شد. آمریكا میزبانی را برعهده داشت.
سال 2007: آلمان قهرمان شد. چین میزبانی را برعهده داشت.
سال 2011: ژاپن قهرمان شد. آلمان میزبانی را برعهده داشت.
سال 2015: آمریكا قهرمان شد. كانادا میزبانی را برعهده داشت.
*هر قاره چنده سهمیه دارد؟
دقیقا مشابه جام جهانی مردان سهم اروپایی ها برای حضور در جام جهانی بیشتر از همه قاره ها است.آنها با 9 سهمیه حضور پررنگ تری در جام جهانی دارند اما تا اینجای كار و در كسب عنوان قهرمانی، این قافیه را به قاره آمریكا باخته اند. در فوتبال آقایان هم برزیلی ها با 5 قهرمانی پرافتخارترین تیم جام جهانی هستند.
آسیا 5 تیم: ژاپن، استرالیا، چین، كره جنوبی، تایلند
اروپا 9 تیم: انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، نروژ، اسكاتلند، اسپانیا، سوئد
آفریقا 3 تیم: نیجریه، كامرون، آفریقای جنوبی
آمریكای مركزی 3 تیم: كانادا، آمریكا، جامائیكا
آمریكای جنوبی 3 تیم: شیلی، برزیل، آرژانتین
اقیانوسیه یك تیم: نیوزیلند
ایتالیا پس از سال 1999 برای اولین بار در جام جهانی شركت می كند. آرژانتین هم پس از سال 2007 اولین حضورش را تجربه خواهد نمود. برزیل، آلمان، ژاپن، آمریكا، نیجریه، نروژ و سوئد تجربه 8 بار حضور در جام جهانی را دارند.
*صدر رنكینگ از آن كیست؟
بر اساس آخرین رنكینگ فیفا كه در تاریخ 29 مارس 2019 انتشار یافته، آمریكا با 2104 امتیاز در رده اول قرار دارد.آلمان ها با 2077 امتیاز در رده دوم هستند و انگلیسی ها با 2037 امتیاز رده سوم را به خودشان اختصاص داده اند. فرانسه میزبان، كانادا، استرالیا، هلند، ژاپن، برزیل و كره شمالی هم رتبه های چهارم تا دهم را به خودشان اختصاص داده اند.
*میزبانی چطور به فرانسه رسید؟
در تاریخ 6 مارس 2014، فیفا به كشورهای علاقمند اعلام نمود تا درخواست خویش را برای میزبانی این مسابقات اعلام كنند. كشورهای علاقمند تا 15 آوریل 2014 برای اعلام میزبانی فرصت داشتند. فیفا علاقمند بود تا میزبانی جام جهانی زنان در سال 2019 با جام جهانی زیر 20 سال زنان در یك كشور برگزار گردد. در ابتدا 5 كشور علاقمند بود تا میزبانی زنان را در سال 2019 كسب كنند كه عبارت بودند از انگلیس، فرانسه، كره جنوبی، نیوزیلند و آفریقای جنوبی. در ادامه كار فقط 2 كشور بودند كه در اكتبر سال 2014 برنامه های خویش را عرضه كردند؛ فرانسه و كره جنوبی. باآنكه آفریقای جنوبی تا آوریل 2014 علاقمندی خویش را اعلام نموده بود اما این كشور تصمیم گرفت پیش از مرحله فینال برای انتخاب میزبان كناره گیری كند. در این بین به نظر می رسید كشورهای ژاپن و سوئد هم بی میل نیستند اما ژاپنی ها تصمیم گرفتند روی میزبانی جام جهانی راگبی در سال 2019 و المپیك 2020 متمركز شوند این در شرایطی است كه سوئدی ها تصمیم گرفتند تمركزشان را روی مسابقات اروپا در رده سنی زیر 17 سال بگذارند. در تاریخ 19 مارس 2015 فرانسه به صورت رسمی در رقابت با كره جنوبی توانست میزبانی فوتبال جام جهانی زنان در سال 2019 و میزبانی مسابقات زیر 20 سال را به دست آورد. فرانسه چهارمین كشوری است كه میزبانی زنان و مردان را در جام جهانی فوتبال به دست آورده است. این كشورهای در سالهای 1938 و 1998 میزبان مسابقات مردان بود.
*رقابت 24 تیم برای قهرمانی
24 تیم حاضر در این رقابت‎ها یك ماه رقابت می‎كنند تا در نهایت هفتم جولای در ورزشگاه المپیك پارك لیون، تكلیف تیمی كه جام قهرمانی را بالای سر می برد، مشخص شود. بعد از قهرمانی تیم لیون فرانسه در لیگ قهرمانان زنان اروپا و با عنایت به سلطه فرانسه در فوتبال باشگاهی زنان، پیشبینی می شود كه فرانسوی ها شانس اول قهرمانی باشند.
*گروه بندی تیم ها در جام جهانی 2019 به چه صورت است؟
گروه A: فرانسه، كره جنوبی، نروژ و نیجریه
گروه B: آلمان، چین، اسپانیا و آفریقای جنوبی
گروه C: استرالیا، ایتالیا، برزیل و جامائیكا
گروه D: انگلیس، اسكاتلند، آرژانتین و ژاپن
گروه E: كانادا، كامرون، نیوزیلند و هلند
گروه F: آمریكا، تایلند، شیلی و سوئد
*تحریم زنانه
آدا هگربرگ، ستاره نروژی كه بعنوان بهترین بازیكن سال 2018 در مراسم فرانس فوتبال انتخاب گردید شركت در این جام جهانی را تحریم كرده است. آدا هگربرگ خواستار برابری در نوع برخورد در مورد تیم ملی بانوان و آقایان در مورد دستمزد، اردو و شرایط آماده سازی شده بود و بنابراین ترجیح داد در این رقابت ها شركت نكرده تا بزرگ ترین غایب مسابقات لقب بگیر.
*رقابت 10 ستاره برای تصاحب توپ طلا
1: الكس مورگان از آمریكا با 100 گل ملی
2: زنیفر ماروزسان از آلمان با 15 سال سن و فاتح سه لیگ قهرمانان
3: سم كر از استرالیا با تجربه حضور در سه جام جهانی
4: كارولین گراهام هانسن از نروژ ستاره سابق تیم ولفسبورگ كه حالا بازیكن بارسلونا است
5: ویویان میه دما از هلند با عنوان بهترین بازیكن یورو 2017
6: آماندین آنری از فرانسه، یكی از كاپیتان های فرانسه و قهرمان اروپا با تیم لیون
7: وندی رنار از فرانسه، بهترین مدافع حال حاضر فوتبال جهان و فاتح شش دوره لیگ قهرمانان
8: لوسی برونز از انگلیس، مقتدرترین هافبك چند سال گذشته فوتبال زنان و پرافتخار به همراه تیم لیون
9: لایكه مارتنز از هلند، زننده نخستین گل ملی كشورش و برنده بهترین بازیكن فیفا در سال 2017
10: لیدنسی هوران از آمریكا، بهترین بازیكن لیگ كشورش در سال 2018 و زننده 46 گل در 56 بازی
*بهترین گلزن ادوار جام جهانی زنان
مارتا ویرا داسیلوا، مشهور به مارتا، با ۱۵ گل بهترین گلزن ادوار جام جهانی زنان است و با عنایت به اینكه هنوز در ۳۳ سالگی عضو تیم برزیل است این شانس را دارد كه ركورد خویش را بهبود بخشد. این مهاجم كه سال قبل برای ششمین بار عنوان بهترین بازیكن فوتبال زنان جهان را از آن خود كرد، مهاجم باشگاه اورلاندو پراید ایالات متحده آمریكا است و قبل از این در سال های ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، ۲۰۰۸، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ از جانب فدراسیون بین المللی فوتبال بعنوان بهترین بازیكن زن جهان انتخاب شده بود.
*استفاده از VAR برای اولین بار
برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی زنان، فیفا در رقابت های این دوره از سیستم ویدئو چك موسوم به VAR استفاده خواهد نمود. فن آوری كمك داور ویدیویی در رقابت های جام جهانی مردان در سال ۲۰۱۸ روسیه مورد استفاده قرار گرفت و در مجموع بازتاب مثبتی در بین كارشناسان و داوران فوتبال جهان به همراه داشت. با به كارگیری سیستم ویدئو چك كه به معنای بیشتر شدن نظارت بر عملكرد بازیكنان در زمین فوتبال بود، در آن جام جهانی ركورد ۲۹ پنالتی به ثبت رسید كه بیشترین تعداد پنالتی ها در ادوار جام های جهانی است. ازاین رو به نظر می آید این فن آوری رقابت های تابستان امسال را هم تحت تاثیر قرار دهد.
*لباس های محیط زیستی بازیكنان
۱۴ تیم از ۲۴ تیم شركت كننده در این رقابت ها از لباس های شركت نایك استفاده می نمایند كه خصوصیت به خصوصی دارند. در واقع هر كدام از این لباس ها از بقایای ۱۲ بطری پلاستیكی مستعمل ساخته شده اند. این بطری ها ابتدا به صورت الیاف بسیار ریز درآمده اند و سپس در لباس به كار رفته اند. رنگ پیراهن بازیكنان هم از رنگ های طبیعی گرفته شده است. ورزشگاه هایی كه در آنها رقابت های جام جهانی زنان برگزار می گردد هم از خصوصیت های محیط زیستی برخوردار می باشند. برای مثال، ورزشگاه لیون كه محل مسابقه ماقبل از فینال است برق مورد نیاز خویش را از پنل های خورشیدی تامین می كند و آبیاری چمن آن از محل آب باران است كه توسط یك سیستم زه كشی مجهز جمع آوری شده و مورد استفاده مجدد قرار می گیرد.
*جنجال چمن مصنوعی
در سال ۲۰۱۵ گروهی از بازیكنان مسابقه نهایی از فیفا به خاطر استفاده از ورزشگاه چمن مصنوعی شكایت كردند.آن ها استدلال كردند كه این زمین ایمن نبوده و شرایط بازی برابر با جام جهانی مردان را كه روی چمن طبیعی برگزار می گردد نداشته است. فیفا در مقابل افترا تبعیض را رد كرد و در نهایت بازیكنان هم از شكایت خود صرف نظر كردند. بازی های امسال روی چمن طبیعی برگزار می شود.
*چرا لیون میزبان خوبی است؟
از روز جمعه ۷ ژوئن سوت آغاز بازی های جام جهانی فوتبال زنان در فرانسه به صدا درآمد. در حالیكه فوتبال زنان در دنیا روز به روز فراگیرتر می شود، این دوره از مسابقات اهمیتی بیشتر از پیش یافته است. مسابقات نیمه نهایی و فینال این بازی ها در ورزشگاه پارك المپیك شهر لیون برگزار می شود. این ورزشگاه، استادیوم خانگی تیم زنان المپیك لیون است. تیمی كه سابقه ۴ بار قهرمانی پی در پی جام باشگاه های اروپا را در كارنامه خود دارد. این باشگاه همچنین باشگاه ادا هگربرگ، نخستین زن برنده توپ طلای جهان، است. با این وجود این بازیكن ۲۳ ساله را در جام جهانی نخواهیم دید چون كه از سال ۲۰۱۷ به علت بی توجهی به ورزش زنان در نروژ از تیم ملی كناره گیری كرده است. اروان لو پرواست، رئیس كمیته برگزار كننده جام جهانی ۲۰۱۹ زنان، می گوید انتخاب لیون بعنوان یكی از میزبانان این رقابت ها انتخابی ساده بوده است. او می گوید: « انتخاب شهری كه به تیم فوتبال زنانش شهره است روشی است كه بدینوسیله لو گرات، رئیس فدراسیون فوتبال فرانسه، خواسته تا از تیم المپیك لیون و مدیرش میشل اولاس برای سال ها سرمایه گذاری در زمینه فوتبال زنان تشكر كند».
*جای خالی دختران ایران
پیشینه تشكیل تیم زنان ایران به سال 1345 بر می گردد. ت اقبل از انقلاب اسلامی تیم های تاج، پرسپولیس و دیهیم اهواز تیم های زنان را ایجاد كرده بودند اما بعد از انقلاب و تا سال 2005 حدودا دختران ایران در هیچ مسابقه رسمی و بین المللی شركت نكردند. در این سال تیم زنان در بازی های قهرمانی غرب آسیا شركت كرد و به مقام دوم رسید. این دوره از بازی ها در سپتامبر و اكتبر سال ۲۰۰۵ در شهر امان كشور اردن برگزار گردید. در می سال ۲۰۰۶ این تیم در یك بازی دوستانه به مصاف تیمی از شهر برلین كشور آلمان رفت. این بازی در ورزشگاه آرارات تهران برگزار گردید كه با نتیجه ۲-۲ مساوی به پایان رسید. تیم فوتبال زنان ایران در سال ۲۰۰۷ هم در بازی های قهرمانی غرب آسیا به مقام دوم رسید. تیم فوتبال زنان ایران تاكنون حضور در هیچ جام جهانی را تجربه نكرده است و این یك رویای بزرگ برای همه دخترانی است كه در ایران فوتبال بازی می كنند.

251 251

1398/03/20
11:58:56
5.0 / 5
4844
تگهای خبر: استادیوم , المپیك , بازی , بازیكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
لوازم ورزشی
لوازم ورزشی
varzeshtools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم ورزشی محفوظ است

لوازم ورزشی

لوازم و ادوات ورزشی